GK QUESTIONS ABOUT INDIAN PRESIDENT

GK QUESTIONS ABOUT INDIAN PRESIDENT

1. What is the minimum age need to become a president?

Answer: 35

2. What is the maximum age limit for the President ?

Answer: no age limits

3. What is the name of official residence of Indian president ?

Answer: Rashtrapati Bhavan

4. First president of India ?
Answer: Dr. Rajendra Prasad

5. Who is the first Muslim president of India ?
Answer: Zakir Hussain

6. Who is the first president to declare national emergency ?

answer: Dr. S. Radhakrishnan

7. Who is known as as Philosopher President of India ?

Answer: Dr. S. Radhakrishnan

8. Who is the first Indian president to die in office ?
Answer: Zakir Hussain

9. Who is the youngest Indian president ?
Answer: Neelam Sanjiva Reddy

10. Who was the first president of India elected without opposition ?
Answer: Neelam Sanjiva reddy

BY :- VISHAL JOGRANA

No comments:

Post a Comment